Racing Mechelen in 2014

Een terugblik op de mooiste momenten van groen-wit in het afgelopen jaar. 

10. De sensationele overwinning op Koksijde (30 maart)

We beginnen dit lijstje met dé comeback van 2014. Die vond plaats op het veld van Koksijde, de toenmalige nummer vier in het klassement. De belangen waren groot. Bij winst werd de kloof met de andere ploegen die een licentie aanvroegen onoverbrugbaar.

In de eerste helft ging het volledig mis. Al na drie minuten klom de thuisploeg op voorsprong. Op het half uur stond de 2-0 op het bord en even later behoedde De Vroe groen-wit voor de fatale 3-0.

Maar onze jongens gaven niet op. In de tweede helft trokken ze vol overgave naar voren. Dat resulteerde in de dolste tien minuten van 2014. Doelpunten van Farin, Megan en Salut zorgden voor een spectaculaire 2-3 zege.

De zege was symbolisch voor het hele seizoen. Na de exit van zeven spelers in de winterstop kregen onze titelambities een fikse knauw. Toch gaat 2014 voor altijd de clubgeschiedenis in als het jaar van de terugkeer naar tweede klasse. Met dank aan de vele acties van onze supporters en een schitterende spelersgroep.

9. Cause everything’s gonna be alright (29 november)

 

Na de veelbelovende competitiestart beleefde Racing een donkere herfst. Financiële problemen staken de kop op en op het veld bleven de resultaten uit. De kansloze 3-0 bij OH Leuven zette de teller op acht nederlagen op rij.Toch bleven de Racingers pal achter hun ploeg staan. In Leuven waren ruim 500 Mechelaars meegereisd. Na het laatste fluitsignaal scandeerden ze minutenlang ‘’Cause every little thing gonna be all right. Don’t worry about a thing.’
“Cause everything’s gonna be alright so don’t worry about the thing!”
8. Deugddoende zege op Woluwe-Zaventem (14 december)

Eindelijk weer een zege. #krcm #proximusleague #woluwezaventem #supporters #feest

A post shared by KRC Mechelen (@krcmechelen) on

Na de thuisoverwinning tegen SK Heist op vijf oktober sprokkelde Racing twee maanden lang geen enkel punt meer. Op 14 december werd die negatieve spiraal eindelijk doorbroken.

Bij Woluwe-Zaventem mochten de Racingboys nog eens een overwinning vieren. Zo werden de spelers eindelijk beloond voor hun niet aflatende inzet. Een late goal van Erivelton Paulo da Silva volstond voor de volle buit.

De jonge aanvaller lijkt na een aarzelend seizoensbegin helemaal door te breken. Een week later scoorde hij de late gelijkmaker op het veld van Dessel. Dat belooft voor 2015 …

7. Traditie vergaat nooit (7 december)

Bedankt Eendracht Aalst! #krcm #aalst #proximusleague

A post shared by KRC Mechelen (@krcmechelen) on

 

‘Voetbal is oorlog’, zei de Nederlandse coach Rinus Michels ooit. Twee weken geleden bewezen de fans van Eendracht Aalst dat het ook anders kan.

Tijdens de match ontrolde ze twee spandoeken. Het eerste -‘Racing in het rood’- zorgde voor veel deining in de thuistribune. Na dit grapje kwam het echte spandoek tevoorschijn: ‘Traditie vergaat nooit’. Een knap gebaar van de mannen uit Aalst.

Bovendien zamelden de Ajuinen 100 euro in voor Red(t) Racing en was de supporterskalender een leuk hebbedingetje in het vak van de bezoekers.

6. Galaduel tegen Anderlecht (3 december)

 

Na de bekerstunt in Genk trokken we naar landskampioen Anderlecht. Een nieuwe rol als giantkiller was er deze keer voor ons niet weggelegd.

Toch mogen we tevreden terugblikken. In de tweede helft hielden we zelfs gelijke tred met paars-wit. Bij het doelpunt van Seppe Brulmans sloeg de decibelmeter in het bezoekende vak helemaal tilt.

De 4-1 nederlaag kon de pret niet bederven bij de 1000 meegereisde Racingers. Een uur na de match stond de harde kern nog altijd luidkeels te zingen. Dat was ook Sporza opgevallen.

5. R. Antwerp FC – KRC Mechelen (3 september)
 

Op de vijfde speeldag van de Proximus League trokken we naar Royal Antwerp F.C. Het laatste competitieduel tegen The Great Old dateerde van het seizoen ’89 – ’90.

Veel supporters hadden de trip naar Den Bosuil met stip aangeduid in hun agenda. Ondanks een flauwe 0-0 werd het een onvergetelijke avond. Meer dan 8000 supporters, waarvan ruim 500 Racingers, zorgden voor een kolkende sfeer. De toeschouwers leken even terug gekatapulteerd in de tijd. Traditie schitterde als weleer.

Ook het respect tussen stamnummer 1 en stamnummer 24 was groot. Beide supportersclans zorgden via een indrukwekkende samenzang voor een uniek moment (vanaf 3m55).

We kijken reikhalzend uit naar de eerste wedstrijd na de winterstop. Op zondag 18 januari (15u) komt the Great Old op bezoek in het Oscar Vankesbeeckstadion.

In tussentijd kan je nog eens genieten van de sfeerreportage van supporter Timmy Budai. Eén woord: kippenvel.

4. De retro van Seppe Brulmans (1 maart)

Het seizoen 2013-2014 was een grand-cru. Groen-wit stapelde de overwinningen op en denderde als autoritaire leider doorheen de competitie. Dat overwicht vertaalde zich ook in enkele mooie doelpunten. The usual suspects: Megan Laurent, Rachid Hmouda en Seppe Brulmans

Maar wat was nu dé golazo van 2014? De pegel van Megan Laurent op Temse haalt ongetwijfeld de shortlist. Een van de vele solo’s van Rachid Hmouda ook. Maar één beauty zal iedereen voor altijd bijblijven.

In maart kwam Hamme op bezoek in het Oscar Van Kesbeeckstadion. Racing leek freewheelend op een nieuwe zege af te stevenen. Thomas Weydish en Frederic Farin zorgde al snel voor een dubbele voorsprong.

Op het kwartier volgde dan het magische moment. Seppe Brulmans pakte uit met een sublieme retro en zag zijn poging in de verste hoek verdwijnen. Zijn omhaal ging de wereld rond en werd ruim 175.000 keer bekeken.

De wedstrijd zelf kende ook een spectaculair verloop. Nog voor de rust veegde Hamme tot ieders verbazing de 3-0 voorsprong helemaal weg. Tot overmaat van ramp werd Modeste Gnakpa na 40 minuten uitgesloten

Met tien man vond de thuisploeg lang geen oplossingen meer. Een gelijkspel was in de maak, tot Daan Vaesen in de 89ste minuut Racing alsnog de overwinning schonk.

3. KRC Genk – KRC Mechelen 0-1 (24 september)

Racing werd in de 1/16e finales van de Cofidus Cup aan Racing Genk gekoppeld. Een mooie, maar loodzware loting. Tot ieders verbazing bracht groen-wit Mission Impossible toch tot een goed einde. Dankzij een groot strijdershart, een stevige organisatie en een slim tactische plannetje werd Racing één van de bekersensaties.

Yvan Yagan besliste de wedstrijd door een elfmeter rustig in de hoek te deponeren. Dat moment werd intens beleefd vanuit het uitvak. Eerst was er de euforie na de beslissing van de ref, vervolgens de stilte bij de aanloop en tot slot de vreugde-uitbarsting wanneer de bal de netten raakte.

Dit filmpje toont in twee minuten de essentie van voetbal: de beleving, de spanning en de passie.

Een uitgebreidere reportage vind je hier

2. De kampioenenviering (27 april)

2014 zal voor altijd de clubgeschiedenis ingaan als het jaar waarin we eindelijk de poort naar tweede klasse openbeukten.

In het seizoen 1993-1994 degradeerde groen-wit naar naar derde en sindsdien kon het niet meer terugkeren. De ambitie bleef, maar vaak was het een verhaal van net niet.

Maar vorig seizoen stond er geen maat op onze ploeg. In januari pronkte Racing al autoritair aan de leiding en zelfs met een fel uitgedunde kern hield groen-wit stand.

Op Izegem werd het knappe seizoen bezegeld met de titel. Laten we nog eens terugblikken op deze emotionele namiddag vanuit het hart van het uitvak.

1. De acties van onze supporters. (1 januari – 31 december 2014)

marvin christiaens

We weten al langer dan dit jaar dat we een schitterende achterban hebben. Maar onze supporters blijven ons verbazen. Ook in 2014 konden we rekenen op hun onvoorwaardelijke steun.

Dankzij verschillende inzamelacties keerden we terug naar tweede klasse. Al deze initiatieven opsommen, is bijna onbegonnen werk. We doen toch een poging:

– Marvin Christiaens, mede-oprichter van Supporters Foundation 24, liet zich sponsoren voor een trip van Kapelle-op-den-Bos naar het Oscar Vankesbeeckstadion … op twee barkrukken.

– De supporters die via de SF24 geld inzamelden om enkele spelers (bv. Erivelton Paulo Da Silva en Daan Debouver) mee te bekostigen.

– De openbare kunstveiling van Emile Van der Taelen t.v.v. Racing Mechelen.

– De taartenverkoop van Christoff Vermeeren.

– Red(t) Racing

– Marcel Michiels, ex-steward en vurige fan, die hielp bij het uitbetalen van de lonen.

– De licht-erotische kalender van onze vrouwelijke supporters, een initiatief dat dit jaar een succesvol vervolg kreeg.

– Alle supporter-medewerkers die zich iedere week inzetten voor de club.

– De gulle schenkingen van de supporters.
– …

Bedankt supporters. Jullie zijn uniek.

Verschenen op de Facebookpagina van Racing Mechelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s